5 Produktionssteder

Stort forhandlernetværk

Kort leveringstider

Tilpasning mulig

Paller ABC

PALLER TIL MANGE FORMÅL: VIDEN ER MAGT

 

Q-PALL er producent og leverandør af plastpaller. Vi er vokset til at blive en af markedsledere på vores område. Siden vores grundlæggelse har vi fået en masse viden og erfaring, som vi bruger til at lave vores paller endnu bedre: mere bæredygtig og effektiv, både for miljøet og med hensyn til omkostningseffektivitet. Det er det, vi kalder de orange værdier. For at hjælpe dig med at træffe et velbegrundet valg, ønsker vi at forklare nogle vigtige begreber, som du sandsynligvis vil støde på, når du leder efter de rigtige paller.

mrQ-quality-check-aangepast
Afrundede kanter

Pallernes kanter er ikke skarpe, men afrundet. Dette gør det muligt for bælter, palletrucks og gaffeltrucks at gøre deres arbejde uden at beskadige palle eller blive beskadiget af skarpe kanter.

Dimensioner

De grundlæggende dimensioner af en palle er vist i bredde (01) og længde (02). Højden (3) påvirker pallens hårdhed (02): jo højere jo hårdere. Derfor har højere paller også en højere lastkapacitet. Gennemsnitlige kommercielle paller har en højde på mellem 120 og 160 mm. Frihøjden (4) er højden af udsparingen mellem det øverste dæk og bunden af pallen. Dette er generelt 89 mm, 95 mm eller 100 mm. Strengene (5) er pallens ‘støttebjælker’. Bredden af strengene bestemmes ud fra de automatiserede transportsystemer, hvorved reglen er, at strengene i midten må ikke være bredere end 150 mm. Frihøjden (6) tager højde for afstanden til gaflerne på gaffeltrucks og palletrucks i overensstemmelse med ISO 6780 standarddimensionerne.

Skridsikker

Lasten skal forblive på sin plads. Nogle emballerede produkter er meget glatte og kan glide på en almindelig palle. Særlige skridsikre paller er udviklet til sådanne belastninger. Dette forhindrer lastet gods i at glide under transporten, samt sikre, at stablede tomme paller er mere robuste. Skridsikre paller er fremstillet af en speciel TPO-polymer. TPO polymerer, også kaldet TPE-O, står for Termoplastisk Elastomer baseret på Olefin. Disse elastomerer påføres, når konventionelle termoplaster såsom PE og PP ikke opfylder de ønskede krav med hensyn til slidstyrke, sejhed eller friktion. TPO-polymeren gør kontaktfladen af skridsikre paller væsentligt stivere og yderst velegnet til at holde glat gods på plads.

Antistatisk

Objekter fremstillet af plast, herunder plastpaller, kan statisk oplades gennem friktion. Denne opladning forsvinder, når den kommer i kontakt med et andet materiale. Du oplever dette i dit daglige liv, når du for eksempel føler et elektrisk stød når du åbner bildøren. Denne statiske ladning er meget uønsket med paller. Statisk ladede objekter tiltrække støv, som kan påvirke holdbarheden eller kvaliteten af lasten. Elektroniske produkter kan endda tage permanent skade på grund af statisk elektricitet. Derfor har Q-PALL særlige antistatiske paller. Disse har en afbalanceret kombination af synergetiske antistatiske additiver, som straks reducerer overfladegennemførelsen af polyethylen. En overflademodstand på <1011 (Ω cm) opnås inden for 24 timer efter produktion. Den optimale antistatiske effekt opnås med en relativ fugtighed på over 45%. Denne antistatiske virkning er ikke kun hurtig, men også langvarig.

Firma logo

For eksempel kan Q-PALL paller tilpasses med dit logo, så de klart kan identificeres som virksomhedsejendomme. Vi opnår dette ved varm stempling, presning eller trykning.

Belastning (kapacitet)

Lasten på en palle har at gøre med lastkapaciteten. Det siger noget om den vægt en palle kan bære. Vi skelner mellem tre begreber:

Dynamisk belastning
Den dynamiske belastning er den maksimale belastning af en palle under transport med en gaffeltruck eller palleløfter med en jævnt fordelt last på pallen.

Belastning af pallereoler
‘Reol belastning’ er den maksimale belastning af en palle i et pallereol uden indsatser med en jævnt fordelt last på pallen. Pallerne bliver testet med en jævnt fordelt last med 25 kg sække.

Statisk belastning
Den statiske belastning er den maksimale belastning på en palle, når den er på en plan overflade. Hvis flere paller stables oven på hinanden, bestemmer den totale vægt lasten på bundpallen.

Bundstøtter

Disse er placeret i bunden af en plastpalle og er grundlæggende hvad pallen sidder på, en slæde af ben. Bundstøtter er næsten vigtigere end overfladen af en palle, fordi den påvirker stabiliteten og funktionaliteten. Bundstøtterne bestemmer delvist om en palle kan stables og/eller kan indskydes i hinanden.

Øverste dæk

Lastens overflade på en palle. Valg mellem perforeret øverste dæk eller lukket øverste dæk:

Paller med perforeret øverste dæk
Med åbninger i øverste dæk. Fordelen ved dette er, at pallerne er lettere og forbedrer luftcirkulationen. Dette gør dem velegnede til køleområder.

Paller med lukket øverste dæk
Har den fordel, at lasten ikke kan sive ind på underliggende paller. Færre trykpunkter på lasten.

Carbon footprint

Indikerer hvor meget miljømæssige konsekvenser plastpaller har, udtrykt i kilogram (kg CO2 eq.). Miljøbeskyttelsesdokumenter (EPD) er tilgængelige for alle typer plastpaller. Udledningen af drivhusgasser har en negativ indvirkning på klimaet. De fleste CO2-udledninger finder sted under udvinding af råstoffer, transport og produktion af slutprodukter. Q-PALL bidrager til CO2 reduktion ved at minimere disse udledninger i alle trin i processen, fra produktion til genbrug. Læs mere om orange værdier.

Konstruktion

Paller fremstilles normalt ved hjælp af sprøjtestøbeteknik. Vi skelner mellem to kategorier her:

Monoblok paller
Paller fremstillet af et enkelt stykke. Dette gælder for stort set alle stabelbare plastpaller, men navnet bruges oftest til paller med glideblokke fremstillet af et stykke.

Paller bestående af to eller flere dele
Dele af disse paller bliver forbundet efter sprøjtestøbningen. Dette opnås gennem svejsninger, klæbemiddel, skruer eller et klemme-system. Eksempler på disse typer af paller er hygiejnepaller til fødevarer og paller med klipbare glideblokke.

Termoformning

Produktionsteknik hvorved en støbeform dannes ved at omforme metal med en presser. Er ikke så almindeligt anvendt som sprøjtestøbeteknik.

Bæreevne

Angiver den maksimale samlede vægt en palle kan bære, hvor meget en palle kan lastes. Jo bedre konstruktion af pallen, jo større er bæreevnen i forhold til sin egen vægt. Bæreevne er et af de vigtigste kriterier for at basere dit valg på. Men kapaciteten siger intet om kvaliteten, det er for det meste vigtigt, at det passer til den anvendelse, hvortil pallen skal bruges.

ESD

ESD står for ‘elektrostatisk udladning’, elektrostatisk udladning med en hurtig miniature gnist. Dette kan ske, når et statisk ladet objekt kommer i kontakt med en leder. Plastpaller kan statisk oplades via minimal friktion med, for eksempel lasten. I eksplosionsfarlige omgivelser skaber ESD en stor risiko. ESD kan også forårsage for tidlig svigt af elektroniske varer, som også er meget uønsket. Derfor tilbyder Q-PALL ESD sikre paller i sit sortiment. Disse HDPE- eller PP-polymer paller med særlige carbon black produkter kan fremstilles efter dine specifikationer. De opnåelige modstandsniveauer er <103 (Ω cm) for PP og 104 (Ω cm) for HDPE.

Råmateriale

Q-PALL skelner mellem tre kategorier:

Engangspaller
Pallerne til engangsbrug er lavet af førsteklasses blandemateriale PE (genanvendt polyethylen) og PP (polypropylen). Materialet er mest egnet til paller: Et kvalitetsmateriale til optimal vægt/styrkeforhold.

Produkterne bruges ofte og med succes som eksportpaller. Fordi de er så solide, kan du sende dine varer sikkert. Disse innovative paller har ingen indflydelse på forsendelsens duftstoffer, og partierne kan nemt behandles uden lugtgener.

Paller til forskellige formål
Disse paller fra MIX HDPE er ideelt egnede til langvarig og hyppig brug. HDPE er kendt for sit store styrke / densitetsforhold. Selv om densiteten af HDPE kun er marginalt højere end i polyethylen med lav densitet (LDPE), HDPE har bedre intermolekylære bindinger og trækstyrke end LDPE. Forskellen i styrke overstiger forskellen i densitet, hvilket betyder, at HDPE har en højere specifik densitet.

Pool paller
Alle paller kan også laves af det nye materiale PPC (polypropylene carbonate). PPC har en mere homogen sammensætning, som gør den mere robust og mere holdbar. Vores Premium linje indeholder paller i høj kvalitet, der holder i meget lang tid. Pallerne kan bruges inden for din egen virksomhed eller i en palle pulje mellem forskellige virksomhedens lokationer og kunder.

Alle paller er 100% genanvendelige

Hjørneprofil

En afrundet hjørneprofil gør det lettere at anvende strækfilm. Den beskytter pallen mod skader fra gaffeltruck, palletruck eller spænderemme.

Højlager

Type varehus, hvor varer opbevares i store mængder i høje reoler. Paller bliver ofte placeret i disse reoler.

Klikbare slæder

Du kan montere disse slæder (bundbrædder) på pallerne selv. Dette gør det muligt at stable pallerne under transport, hvilket sparer plads og omkostninger.

Kan indskydes i hinanden

Stabelbare paller kan kobles sammen. Dette kaldes også en ‘rede’. Tænk på plastikkrus, du køber som en rulle af bundtet krus. Det betyder, at stabelbare paller optager mindre plads ved opbevaring og transport.

Bundbrædder

Andet ord for slæder. Placering og mængde af bundbrædder påvirker egenskaberne på en palle:

3 bundbrædder
Paller, der er udstyret med 3 langsgående slæder er egnede til automatiseret højlager og transportsystemer. Slæderne kan forstærkes med metal for at lagre meget store belastninger.

5 bundbrædder
En perimetriske bund uden en vinkelret bræt i midten, så gaffeltrucks lettere kan hente pallerne, når de er stablet.

6 bundbrædder
Bund type med 6 slæder og et kryds dæk, der giver en stor anlægsflade til plastpaller. Dette beskytter varer under pallen optimalt fra trykpunkter og andre skader. Desuden giver denne bund maksimal styrke, hvilket gør pallerne meget velegnet til stabling.

Palle pas

Hos Q-PALL handler det om genbrug. De fleste af vores paller er lavet af genbrugsplast. For altid at kende den nøjagtige sammensætning af en palle, har Q-PALL skabt palle pas. På denne måde ved du præcis, hvilke paller der er lavet af, selvom de genbruges.

Ben

Paller med 9 koniske ben som bundstøtter har den fordel, at de er stabelbare og stabile. Det betyder at de optager 75% mindre plads. Dette er praktisk til transport og opbevaring. Ulempen i forhold til slæder er, at de generelt kun bærer belastninger op til en vægt på 1500 kg og er ikke egnede til rullebanesystemer og højlagre

Produktion

Se ‘konstruktion’.

Slæder

Også kendt som ‘bundbrædder’

Sprøjtestøbeteknik

Langt størstedelen af alle plastpaller på verdensplan fremstilles efter sprøjtestøbeprocessen. Det betyder plast smeltes og injiceres i en sprøjtestøbeform under højt tryk. Så skal plasten afkøles for at hærde i formen. Mindre brugte produktionsteknikker er termoformning, RTM (harpiksoverføringsstøbning) og rotationsstøbning.

Stabelevne

Dette siger noget om muligheden for stabling af paller på en stabil måde. Nogle paller er stabile og stabelbare

Genbrug

I dag er 98% af vores paller lavet af genbrugsmaterialer. Det er sådan vi tager vores ansvar i kampen mod “plastsuppe”, og forureningen af vores oceaner. Derfor er Q-pall-paller et grønt valg. Træpaller skal udskiftes efter et antal rotationer, men plastpaller kan genbruges flere gang uden at påvirke kvaliteten gennem genbrug. Vi tager os af en stor del af denne genbrug, som derfor giver os mulighed for bedre at reagere på vores kunders ønsker i form af valg af materialer. Derudover indeholder alle vores produkter et palle pas (link), så du kender den nøjagtige sammensætning af hver palle. Du kan altid returnere brugte plastpaller til os. Selvom de er beskadige, eller hvis du ikke har købt dem hos os. På denne måde sparer du for omkostningerne ved affaldsbehandling og bidrager til ‘grønne paller’.

Harpiksoverføringsstøbning

En produktionsproces, hvor to harpikser indsprøjtes i en støbeform, herefter efterlades de for at hærde. Mindre konventionelle end sprøjtestøbeteknik.

Rotationsstøbning

Produktionsproces hvor plastpulver opvarmes i en støbeform og formes til et plast slutprodukt. Men sprøjtestøbeteknik bruges ikke meget til paller.

Testprocedure

Alle paller bliver testet på samme måde, i overensstemmelse med retningslinjerne for ISO 8611, på verdensplan. Disse tests siger noget om bæreevne. Alle paller gennemgår følgende prøver:

Bøjningstest
Denne test tjener til at bestemme den tilladte bæreevne på et højlager. Kraft påføres til toppen af pallen. For det første bestemmes brydningsbelastningen. Dette er den mængde kraft, der er nødvendig for at bryde pallen. Derefter halveres brydningsbelastningen, og der udføres en bøjningstest, hvorved pallen ikke kan bøje mere end højst 2% mellem pallens støttepunkter.

Gaffeltruck test
Denne test bestemmer dynamiske bæreevne af en palle. Denne test består også af to dele. For det første bestemmes brydningsbelastningen ved at anvende kraft, indtil pallen går i stykker i dele. Denne værdi halveres før den anden del af testen, hvilket er en bøjningstest. Pallen må bøje op til 20 mm eller 4,5 °, afhængigt af hvad der kommer først. Endelig kontrolleres det, at pallen ikke bøjer mere end 7 mm efter en afslapningsfase uden belastning. Hvis pallen består denne test, kan brydningsprøven betragtes som den nominelle værdi af den dynamiske bæreevne. Hvis bøjningen er uden for grænseværdierne, skal testvægten reduceres.

Stabelbare test
Også kendt som trykmodstandstest. Denne test bestemmer den statiske bæreevne. Benene eller strengene og det øverste dæk er testet separat. Ligesom i de andre tests bestemmes brydningsbelastningen først, og bøjningstesten bagefter. I praksis vil en belastning aldrig anvende kraft på kun benene eller øverste dæk. Det er derfor, den statiske bæreevne bruges primært som en retningslinje.

XRF

Røntgenfluorescens er en metode til at analysere den elementære sammensætning af forskellige materialer, såsom plast, metal eller jord. Fordelen er, at metoden ikke er destruktiv, meget præcis og meget hurtig. XRF pistol er meget udbredt i polymeren og plastindustrien. Q-PALL bruger denne metode til at bekræfte, at produkterne overholder RoHS (Begrænsning af farlige stoffer) retningslinje.  Denne kontrol for farlige stoffer, som det er beskrevet i RoHS-retningslinje, svarer til vores vision om bæredygtighed og kvalitet.

[elementor-template id=”15910″]

[elementor-template id=”15759″]